Fingerprinting – dwie nowe prace

Chemometria oraz fingerprinting – nie da ich się łatwo oddzielić od siebie. Właśnie pojawiły się dwie nowe i wartościowe prace: jedna na temat analizy żywności [1], a druga o badaniu chińskich ziół [2].

Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

References

  1. L. Cuadros-Rodríguez, C. Ruiz-Samblás, L. Valverde-Som, E. Pérez-Castaño, and A. González-Casado, "Chromatographic fingerprinting: An innovative approach for food 'identitation' and food authentication – A tutorial", Analytica Chimica Acta, vol. 909, pp. 9-23, 2016. http://dx.doi.org/10.1016/j.aca.2015.12.042
  2. Y. Huang, Z. Wu, R. Su, G. Ruan, F. Du, and G. Li, "Current application of chemometrics in traditional Chinese herbal medicine research", Journal of Chromatography B, vol. 1026, pp. 27-35, 2016. http://dx.doi.org/10.1016/j.jchromb.2015.12.050

Comments

comments

Comments are closed